power test accu batterij

Accu beheer en laden

plus gold charger accubatterij oplader accuimanager accubeheer accu energiebeheer

Welk zonnepaneel heb ik nodig?

Wanneer we onze producten laten zien op een beurs, is een veelgestelde vraag: “Welk zonnepaneel heb ik nodig op mijn camper? ” Het antwoord is niet zo makkelijk als de vraag; Los gezien van het feit dat het antwoord voor iedereen verschillend is afhankelijk van verbruik en dakruimte, zijn er vaak mooiere oplossingen te bedenken voor uw specifieke behoefte.

Zonnepaneel, Power service, of allebei?

De camperaar die veel op een camping staat, kan natuurlijk vaak gebruik maken van de stroommogelijkheden van een camping, en heeft daardoor aan “bijvulling” van accu’s via een zonnepaneel genoeg.

Bent u een camperaar die veel op doorreis is, en steeds korte tijd stil staat, dan is een ideale oplossing een “energie booster” voor tijdens het rijden (Power Service Basic, plus of Gold) Hiermee laadt u een accu binnen enkele uren volledig op. Voor de diverse toepassingen hebben we dus verschillen oplossingen/laadmogelijkheden. Een klein overzicht vindt u hieronder:

  • Zonnepanelen: Geven relatief weinig stroom, maar zijn voordelig en stil. Het is niet makkelijk om met enkel een zonnepaneel volledig autonoom te kunnen zijn.
  • Power Service: Een Power Service zorgt ervoor dat u tijdens het reizen binnen korte tijd uw accu vol laadt. de standaard manier van laden van een service accu gaat namelijk via de dynamo van het voertuig. Echter laadt deze meestal niet meer dan 4Ah, én belangrijker, de accu wordt niet volledig volgeladen (max 80%) Met een Power Service laadt u de accu volledig vol, en op een snelle manier. ideaal voor de reiziger die veel onderweg is. In combinatie met een zonnepaneel (In de Power Service Plus, zit ook reeds een zonneregelaar ingebouwd), kunt u al vrij snel geheel autonoom zijn.
  • Generator: Wanneer u langdurig stil staat, en misschien ook nog eens wat Noordelijker, waar de zon niet op zijn sterkst is, kan het ook met bovenstaande combinatie wel eens moeilijk zijn om volledig autonoom te zijn. Een generator is dan een oplossing. NDS heeft geen generatoren. Voor stille generatoren die de accu moeten laden, kunt u terecht bij de firma Telair, welke speciaal voor campers en trucks een prachtige lijn generatoren heeft ontwikkeld. van een hele stille generator (EcoEnergy) die de accu’s met gas op pijl houdt, tot 3KW generatoren, die op basis van Diesel, Gas of Benzine 230Volt leveren. meer informatie vindt u op de website van Telair

Power Service film: